sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Ensimmäinen adventti

Joko teillä kaikilla on iloinen joulufiilis?


Täällä leivottiin taas lauantai aamuna. Tällä kertaa appelsiini-pähkinä-suklaakakkua viemisiksi pikkujouluihin. Suunnattiin eilen päivällä Halikkoon viettämään ystäväporukan kanssa iltaa. Herkuteltiin mm. erinomaisella hirvipaistilla! Illalla kunnon puusaunan jälkeen istuttiin pitkään iltaa ja naposteltiin hyviä juustoja. Viikunahillokin pääsi kokeiluun ja maistui erinomaisesti valkohomejuuston kanssa. 


Tänään kutsuttiin ystäviä lounaalle syömään Jn burgereita ja lohkoperunoita ja -bataatteja. Mums!


Ensimmäisen adventin kynttilä palaa, nautitaan glögiä ja ollaan maalaushommissa. Jep, kakkoshuoneen seinää laitetaan ja ekan kerroksen jälkeen voi sanoa, että näyttää hyvältä :)

3 kommenttia:

  1. Oispa kiva saada kakun resepti. Ihana vkl teillä ollu <3

    VastaaPoista
  2. Kakku oli hyvää, sitä riitti pieni pala täyttämään makean nälän. :) Viikunahilloa en itse kokeillut, mutta suppilovahverohillo vei sydämen. Aivan mahtava vinkki pieneksi joululahjaksi. Niin ja seura tietenkin oli mitä parhainta... Täytyy tulla katsastamaan maalausjälkiä kahvittelujen merkeissä jossain kohtaa kiireiden hellittäessä :)V

    VastaaPoista
  3. Ohje Leivotaan lehdestä: Suklaa-pähkinäkakku appelsiinilla

    pohja:
    100g voita
    2 munaa
    2dl sokeria
    appelsiinin raastettu kuori
    1,5dl vehnäjauhoja
    1mm suolaa
    4rkl kaakaota

    Munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi, joukkoon sulatettu voi ja kuoret, lopuksi jauhoseos. Uuniin keskitasolle noin 10 min 200 astetta ja sen verran että reunat hyytyy, keskeltä saa jäädä pehmeäksi.

    täyte:
    25g voita
    1rkl siirappia
    1prk kondensoitua maitoa
    100g pähkinöitä
    appelsiinin raastettu kuori

    Keitä miedolla lämmöllä voita, siirappia ja kondensoitua maitoa, kunnes seoksesta tulee kinuskimaista, lisää loput ainekset ja kaada nopeasta kakun päälle.

    Lopuksi tee kuorrute 0,5dl kermasta ja 100g tummasta suklaasta (70%)ja kaada päälle.

    Annetaan seisahtaa pari tuntia ennen tarjoilua, ja luulen että jääkaappikylmänä vois olla jopa parempi. Maultaan makea ja konvehtimainen herkkukakku, josta tosiaan yksi pala vie suklaahimon

    VastaaPoista

Thank you for your comment :)