perjantai 11. toukokuuta 2012

Hävikistä herkuksi

Oletteko huomanneet, että tutuissa ruokablogeissa, kuten Liemessä ja Siskot kokkaa tuunataan hävikeistä herkkuja toukokuun ajan?

KUVASSA JUURI KESÄHUONEESEEN ISTUTETTU HORTENSIA, IHAN LEMPPARI :)

Hävikistä herkuiksi on sellainen idea, jota mekin voitais yrittää toteuttaa. Varsinkin, kun pakkanen pitäisi tyhjentää tulevia satoja varten. Kyllähän me ollaan Jn kans tarkkoja siitä mitä ostetaan ja mitä suuhumme laitetaan, mutta aina on parantamisen varaa. Kauppalista on yksi hyvä tapa vähentää heräteostoksia ja sellainen, joka meillä on ollut käytössä jo jonkin aikaa. Toinen hyvä keino vähentää ruokahävikkiä on mennä yhdessä kauppaan, varsinkin isoihin marketteihin. Jos menen yksin, kierrän kaikki hyllyt, luen ja tutkin tuoteselostuksia ja nappaan aina kaikenmaailman uutuuksia kärryyn. Jn kanssa haetaan vain ne tuotteet, mitä listassa oikeasti lukee. Kolmas hyvä tapa on pakastaa tuotteita ja neljäs muistaa tietty ne pakkasessa, saati kaapissa jo olevat ruuat. Nopea vilkaisu kaappeihin ja meidän kolmet seuraavat ruuat on päätetty: hävikkipizza, soijarouhelasagne ja kantarellipasta.

1 kommentti:

  1. Ma kayn kerran viikossa Suomen puolella "isosti kaupassa" ja taydennan sitten tarvittaessa. Nain saastyy rahaa. Tosin tulee ostettua kylla herkkujakin ja hyvia juustoja jne... ehka enemman kuin ostaisin taalta.
    Sinulle on haaste blogissani:)

    VastaaPoista

Thank you for your comment :)