keskiviikko 8. elokuuta 2012

Herkkusoppa ja täyden kympin focaccia


Saatiin viikonloppuna Jn äidiltä viime vuoden sieniä ja kokeilin suppilovahverokeittoa ihan uudella reseptillä. Keitosta tuli todella herkullista ja pehmeää, joten kannattaa kokeilla!

Suppis-pekonikeitto

paketti pekonia
sipuli
1tl currya
5dl suppilovahveroita
2dl kermaa
6-8dl kasvislientä
1 rkl maizenaa

Pilko pekonit, laita ne kattilan pohjalle ja vasta sitten levy päälle. Paista oman maun mukaan ja siirrä sivuun. Kuullota sipulit ja curry pekonista jääneessä rasvassa. Lisää joukkoon sienet, nesteet ja maizena. Anna hautua. Pinnalle voi ripotella jotain yrttiä, kuten persiljaa. Meillä oli tällä kertaa timjamia.


Keiton kylkeen sopii hyvin itsetehty focaccia, jonka ohjeen löysin Pastanjauhantaa blogista. Tämä oli ihan ensimmäinen leipomani focaccia ja tuli kyllä täyden kympin leipä. Ohje oli sen verran hyvä, onnistuin hiivan käytössä ja jaksoin vaivata taikinaa juuri ohjeenmukaisen 15 minuuttia. Tämä leipäsatsi on muuten aika reilu eli riittää hyvin ainakin kuudelle, jos sitä syödään keiton kyljessä.

Makoisaa keskiviikkoa sinne :)

1 kommentti:

  1. Kiitos:) Eilen juuri løydettiin kanttarelleja ja mietin mita niista tekisin. Illalla tein pienen kastikkeen ja oli tosi hyvaa:)

    VastaaPoista

Thank you for your comment :)