tiistai 18. kesäkuuta 2013

Greetings from Fiskars





Monta hyvää syytä piipahtaa kesälomalla Fiskarsin ruukissa!

 Otettiin pari viikkoa sitten varaslähtö kesälomatunnelmiin ja tehtiin päiväretki Fiskarsin Ruukkiin. Tämä oli meille ihan ensimmäinen kerta, vaikka tarkoitus on ollut useastikin piipahtaa paikan päällä haistelemassa historian havinaa! Me tehtiin reissu omalla autolla, mutta ymmärtääkseni myös julkisilla pääsee kätevästi perille. Tosin pienen lapsen kanssa oma auto on kyllä kätevä, kun voi tulla ja mennä omien aikataulujen mukaisesti. Helsingin suunnalta paikan päälle pääsee paria eri reittiä ja itse ajeltiin länsiväylää pitkin, jolloin päästiin nauttimaan uusista ja paljon vehreämmistä maisemista. (Me kun körötellään muutenkin niin usein hki-tku-hki väliä motaria pitkin.) Paluumatkalla pysähdyttiin myös Inkooseen ihailemaan kauniita merimaisemia ja J pääsi rullailemaan paikallisessa parkissa! :)

Parasta Fiskarin alueella on ehdottomasti luonto ja varsinkin kauniilla kesäsäällä me päästiin nauttimaan siitä ihan täysillä. Lapsille taisi löytyä pari hoitohuonettakin reittien varrelta, mutta tällaisissa maisemissa syötöt ja vaipanvaihdot oli huomattavasti mukavempi hoitaa luonnon helmassa. Fiskarsin ruukin läpi kulkeva joki, kauniit lehdot ja jylhät kalliot luovat paikkaan ihan omanlaisen tunnelman. Historiaan pääsee parhaiten käsiksi paikallisessa museossa, jonka yhteydessä toimii kesäisin ihana kahvila. Nautittiin siellä vastaleivottua raparperipiirasta, nam!

Heti perille saapumisen jälkeen päätettiin suunnata lounastelemaan. Valittiin Fiskarsin kahden ravintolan väliltä kosken vierellä sijaitseva Kuparipaja, jossa nautittiin (aika tylsäntavalliset) lohicaesarit. Ruokailun jälkeen alettiin kierrellä aluetta paremmin ja piipahdettiin paikallisessa luomukaupassa, jossa olisi ollut tarjolla omatekoista lohikeittoa. Kannattaa siis kurkata myös heidän päivän lounas! :)

Fiskarsissa järjestetään kesäaikana paljon tapahtumia, joiden aikataulut kannattaa kurkata täältä. Me päästiin tutustumaan mm. punamultamaalin keittoon ja puumarkkinapäiville. Ja kuulemman jokaisen kuukauden ensimmäisenä lauantaina järjestetään kirppis! Muuten polkujen ja reittien varrelta löytyy paikallista käsityötä useammastakin pajasta ja myymälästä. Yhdessä päivässä kerkeää mukavasti tutustumaan paikkaan, joten suosittelen kyllä piipahtamaan, jos osuu sopivasti jonkun reitin varrelle!

4 kommenttia:

  1. Me käytiin Fiskarsissa toissa kesänä päiväreissulla ja paikka oli kyllä todella mahtava. Fiskarsin museota voin suositella ja visiitti lasistudiolla oli mukava. Siellä oli muistaakseni yksi polttariporukkakin, joten ihan kiva ohjelmanumero sellaiseenkin. Fiskarsista ajeltiin vielä Tammisaareen ja käytiin kotimatkalla Raaseporin linnassa. Sekin on kiva pysähdyspaikka noilla seuduilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raaseporin linna on varmasti loistava stoppi tuollapäin. Myös Billnäsin ruukki kiinnostaa! :)

      Poista

Thank you for your comment :)