tiistai 16. heinäkuuta 2013

DIY syöttötuolin pehmuste

Kastelahjaksi saatu syöttötuoli on ollut jo kuukauden päivät käytössä ja nyt sain vihdoin aikaiseksi tehdä siihen oikeankokoisen pehmusteen. Idea oikeastaan lähti siitä, kun J siivosi vaatekaappiaan ja tämä vanha farkkupaita laitettiin kierrätyspinoon. Paita oli kaikinpuolin hyvässä kunnossa, mutta istuvuuden takia ollut vähäisessä käytössä. 


 Helppo tee se itse -syöttötuolin pehmuste Artekin syöttötuoliin!

Näitä tarvitset:
kestävää kangasta, kuten farkkua
50x60cm tyyny
sakset
nuppineuloja
ompelukone

Leikkaa tyyny puoliksi pituussuunnassa ja ompele reunat siksakilla kiinni. Leikkaa vielä kankaasta tyynyä mallina käyttäen sopiva palanen ja laita nuppineuloilla ompelukohdat kiinni. Muista jättää tyynyn mentävä aukko jonnekin! Jos aiot käyttää esim. vanhaa paitaa, kannattaa hyödyntää valmiita saumoja ja sijoitella tyyny niin, että ompelua tarvitaan mahdollisimman vähän. Itse otin käyttöön sen puolen paidasta, jossa etutasku oli. Muitakin hauskoja ykistyiskohtia voi jättää esille, kuten nappeja, kaulukset tai kokolaput. Tein muuten samalla vaivalla yhden varatyynyn jemmaan, kun materiaaleista sai hyvin toisenkin ommeltua.




Pehmuste on jo ahkerassa käytössä ja paljon parempi kuin edellinen tyyny, joka tuli joka reunasta yli ja näin ollen sai useammin ruokaosumia Bebeltä. :)

2 kommenttia:

Thank you for your comment :)