keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Jääpalatehtailua





Vauvaruoka saa maistua!

Alusta asti meille on ollut selvää, että Bebelle syötetään hyvää ruokaa. Annetaan kokeiltavaksi erilaisia makuja, käytetään puhtaita raaka-aineita ja maustetaan ruuat yrteillä ja muilla mauilla. Luomua, lähellä tuotettua, kotimaista, itsetehtyä tai valmisruokaa, kunhan se on maukasta ja terveellistä! Sain ystävältä hyviä vinkkejä vauvanruokatehtailuun ja ihan ykkönen niistä oli kirjavinkki Luomuruokaa lapselle. Se on loistava opas kiinteiden aloittamiseen ja kirja pursuaa resepteistä lapsille aina 1-vuotiaaksi asti.

Meillä onkin kerran viikossa tai kahdessa kunnon jääpalatehtailua, jolloin teen isomman satsin jotain herkkua valmiiksi pakkaseen. Pääasiassa pakastan lounaita ja päivällisiä valmiiksi joko niin, että teen pelkästään yhtä sorttia (mm. perunaa, porkkanaa tai curry-kanaa) tai valmiita sekoituksia (mm. jauheliha-persilja-bataattia tai lohi-tilli-perunaa). Varsinkin kesällä on ollut kätevää, kun ruokaa löytyy valmiina ja sen voi ottaa mukaan retkille ja reissuille. Jääpalamuoteiksi tehdyt annospalat mahdollistavat ruokien monipuolisuuden, kun makupareja voi vaihdella päivittäin ja ne sulavat kätevästi kylmälaukussa ruokahetkeksi. Aamu- ja iltapuurot sekä välipalat sen sijaan valmistuvat syömishetkellä, vaikka toki nekin voisi tehdä pakkaseen valmiiksi. 

Tällaiset makuparit ovat maistuneet meidän neidille:

avokado, kurkku ja basilika
kana ja curry
tomaatti ja korianteri
jauheliha, mustapippuri, persilja ja tomaatti
lohi ja tilli
ohra ja vadelma
kaura ja mustikka
banaani ja omena
manna ja mansikka

Valmisruokiakin olemme kokeilleet ja täytyy kyllä sanoa, että perinteiset piltit ja bonat eivät ole kovin herkullisia. Ja monesti esimerkiksi hedelmäsoseiden sisällöstä vain noin puolet on itse hedelmää. Näin ollen olen hyväksynyt ostoskärryyn esim. Bonnen ja Ella's Kitchenin hedelmäsoseita, jotka ovat 100% itse hedelmää ilman lisä- tai säilöntäaineita. Nämä ovat hirmuisen käteviä reissun päällä tai mökillä, jossa ei ole mahdollisuuksia soseuttamiseen. Tuoreista välipaloista banaani ja avokado ovat muutenkin helppoja soseutettavia missä vain pelkän haarukan kanssa, mutta välillä näiden valmiiden tuotteiden kanssa pääsee hiukan helpommalla. Vinkkejä otetaan muuten mielellään vastaan tähän vauvanruokatehtailuun ja valmiisiin ruokiin liittyen! :)

Ps. Kuvan muovituotteet edullisesti Ikeasta ja Bamix tarjouksella Prismasta.

2 kommenttia:

  1. Tutulta näyttää! Aloin pakastaa jo kokonaisia annoksia kun määrät alkoi olla nii isoja. Meidän Een lemppareita on poronkäristys (peruna, bataatti, poro, laakerinlehti, puolukka), korianteri-kana ( kana, tumma riisi, korianteri, kookos, kesäkurpitsa, porkkana, curry), pasta pomodoro (kaurapasta, tomaatti, paprika, sipuli, valkosipuli, oregano, basilikaa), makaronilaatikko (jauheliha, pasta, porkkana, kananmuna, oreganoliemi) ja sitten erilaiset coucouskasvishässäkät ja perus kasvissosekeitto. Sormiruoista parhaiten uppoo nektariinit, banaani ja banaani ja mustikkaletut
    Puuroissa parhaiten maistuu kaura ja mustikkavispi

    Toinen hyvä kirja on kans nimeltään vauvan ja taaperon keittokirja!t. Tiina ja e 7kk

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Tiina ja e! Teillähän syödään tosi hyvänkuuloisia pöperöitä. Täytyypi kokeilla noita kaikkia :) Kiitokset hyvistä vinkeistä! :)

      Poista

Thank you for your comment :)